Wie

Vonkfabrik is een project van David Carney en Serge Bullaert die de nood hadden om hun creativiteit uit te leven in verschillende disciplines.

David is van opleiding sound-engineer en werkzaam in een theater en concertomgeving. Dit omvat licht- en geluidstechniek, lichtontwerp, opnametechnieken en decor. Interesse in design en een diy-mentaliteit zorgden ervoor dat de nood ontstond om die creativiteit te verbreden. Hij groeide als kind op in de smidse van zijn vader en dit plantte van kleins af aan een zaadje met voorliefde voor ambachtelijk werk. Als autodidact ontwikkelde hij gaandeweg een eigen stijl in hout- en metaalbewerking.

Serge is van opleiding Elektromechanicus en leerkracht. Als kind al gefascineerd door techniek, oude wagens, brommers en motoren. Nieuwsgierig naar de werking van alles en met een grote hersteldrang om oude toestellen een nieuw leven te geven. Zijn passie voor oude wagens, mooi vormgegeven meubilair en nieuwe technologieën komt perfect samen in Vonkfabrik waar hij onder andere wagens ombouwt tot (mini) camper, elektrische installaties creëert en metalen constructies ontwikkelt.

Vonkfabrik wil in tijden van instant- en wegwerpcultuur een adempunt zijn waar duurzaamheid, passie voor ambacht en esthetiek prioriteit zijn.